Fırında Biber Dolması
Fırında Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 5 diş sarımsak
- 350 gram kıyma
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Zeytinyağ
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
Sos için :
- 2 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber
Fırında Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tavada tereyağı eritip ince kıyılmış soğanı ekleyin bir kaç dakika kavurun.
- Havucu rendeleyip ekleyin kavurun.
- Sarımsağı küçük kesip ekleyin ve 5 dakika kavurun.
- Kıyma ve baharatları ekleyip su çekene kadar pişirin.
- Pirinç, bir su bardağı sıcak su ekleyin, kapağı kapatıp pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.
- İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ekleyip bir kaç dakika pişirin.
- Kapya biberleri üzerinde kesin, temizleyin ve doldurun harcı ile.
- Fırın kalıbına yerleştirin, 0,5 su bardağı su koyun, biberlerin üzerine zeytinyağ serpin.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.
- Sos için bütün materyalleri karıştırıp dolmanın üzerine dökün ve 5-10 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.
Fırında Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















