Sinem Ablacığımdan Aldığım Sakallı Poğaça Tarifi

Sinem Ablacığımdan Aldığım Sakallı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket ınstant maya
  • Un

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

İçi için:

  • İsteğe bağlı labne peyniri
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

Sinem Ablacığımdan Aldığım Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt,su,tuz,şeker,maya uygun bir kapta karıştırılır ve 15-20 dk beklenir.
  2. Bekleyen karışıma sıvı yağ ve denetimli un eklenir. (hamur ele yapışmayacak ancak sert de olmayacak).
  3. Yoğurulan hamurun üzeri streç sinema ile kapatılarak 45-50dk mayalanmaya bırakılır.
  4. Mayalanan hamur, cevizden biraz küçük topcuklar halinde bezelere ayrılır.
  5. Son olarak hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar denetimli pişirilir.
  6. Fırından çıkarılan hamurun üzeri bir bez ile örtülerek soğumaya bırakılır.
  7. Hamur soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak labne sürebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: iki tepsi poğaça çıkıyor az isterseniz tanımı yarıya indirebilirsiniz.

Sinem Ablacığımdan Aldığım Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mango Soslu Tabuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damaklarda Tat Bırakacak Kuş Salatası
Kadınbudu Köfte
İrmik Tatlısı
Dubai Çikolata Tadında Tartolet
Yağlama
Sebzeli Et Yemeği
Hdabla | © 2025 |