Sinem Ablacığımdan Aldığım Sakallı Poğaça Tarifi

Sinem Ablacığımdan Aldığım Sakallı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 paket ınstant maya
- Un
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
İçi için:
- İsteğe bağlı labne peyniri
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
Sinem Ablacığımdan Aldığım Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt,su,tuz,şeker,maya uygun bir kapta karıştırılır ve 15-20 dk beklenir.
- Bekleyen karışıma sıvı yağ ve denetimli un eklenir. (hamur ele yapışmayacak ancak sert de olmayacak).
- Yoğurulan hamurun üzeri streç sinema ile kapatılarak 45-50dk mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur, cevizden biraz küçük topcuklar halinde bezelere ayrılır.
- Son olarak hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar denetimli pişirilir.
- Fırından çıkarılan hamurun üzeri bir bez ile örtülerek soğumaya bırakılır.
- Hamur soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak labne sürebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: iki tepsi poğaça çıkıyor az isterseniz tanımı yarıya indirebilirsiniz.
Sinem Ablacığımdan Aldığım Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


