Fırında Beşamel Soslu Patates Oturtma
Fırında Beşamel Soslu Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
İç malzemeler
- 3 orta uzunluk patates
- 250 gram kıyma
- 3 tane biber
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı yağ
Beşamel sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yağ
Fırında Beşamel Soslu Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri daire formunda kesip kızartıyoruz (fırında çiğ kalmasın diye).
- Kıyma harcı için evvel soğanlarımızı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, sonra biberlerimizi atıyoruz, sonra kıyma ve akabinde salçamızı tuzumuzu atıyoruz.
- Beşamel sosumuz için ise tereyağ ve yağı 1 yemek kaşığı kâfi eritiyor akabinde 1. 5 yemek kaşığı un ek edip unutun kokusu çıkana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Daha sonra üzerine 1. 5 su bardağı süt ek ediyoruz tuzunu karabiberi atıp daima çırpıyoruz kaynadığında ise soğumaya bırakıyoruz.
- Borcama alt katman patatesleri diziyoruz kıyma harcını ekliyoruz.
- Üzerine tekrar patates dizip onun üstüne beşamel dilek ederseniz de kaşar ekliyoruz ,işte bu kadar sonra fırına çok fakat çok lezzetli oluyor kesinlikle deneyin.
Fırında Beşamel Soslu Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














