Fırında Beşamel Soslu Makarna

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket fırın makarna yada olağan makarna
- 1 çay kaşığı tuz
- Haşlama için su
Beşamel sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 2 su bardağı süt (200 ml bardak ile)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 3-4 küçük kesim tereyağı
Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle makarnayı tuzlu suda haşlayın.
- Makarnalar haşlanırken beşamel sosu hazırlayın.
- Küçük bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin, kısık ateşte kokusu çıkana kadar 1-2 dk kavurun.
- Ardından sütü azar azar ekleyerek daima karıştırın.
- Muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar pişirin.
- Tuzunu ekleyin ve karıştırın.
- Haşlanan makarnayı süzün ve bir borcama yerleştirin.
- Hazırladığınız beşamel sosu makarnanın üzerine dökün ve eşit formda yayın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
- Son olarak, tereyağını küçük kesimler halinde keserek makarnanın üzerine yerleştirin.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Son 5 dk en üst rafa alın üzeri kızarması için.
- Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika dinlendirerek servis yapın.Afiyet olsun.
Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

