Fırında Beşamel Soslu Köfte
Fırında Beşamel Soslu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için:
- 500 gram dana kıyma
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için:
- 3 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- Tuz
- Karabiber
Kapya biberli domates sos:
- 4 adet kapya biber (iri doğranmış)
- 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 5 adet domates (küçük küpler halinde doğranmış)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Beşamel Soslu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı sarımsak, galeta unu ve baharatlarla güzelce yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlak köfteler hazırlayın.
- Beşamel sosu hazırlayın: unu tereyağsız olarak kavurun.
- Sütü azar azar ekleyerek topaklanmadan karıştırın.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, kıvam alması için ılınmaya bırakın.
- Zeytinyağında kapya biber ve soğanı kavurun.
- Ardından domatesleri, sarımsağı ve baharatları ekleyin.
- 1 çay bardağı suyu da ek edip orta ateşte sos kıvamına gelene kadar pişirin.
- Küçük fırın kaplarının tabanına 1 kepçe beşamel sos dökün.
- Üzerine biraz rendelenmiş kaşar serpin.
- 2 yemek kaşığı kadar sebzeli sostan ekleyin.
- 3–4 adet köfte yerleştirin.
- Köftelerin üstüne tekrar 1 kaşık domatesli sostan ve 1 kaşık beşamel sostan gezdirin.
- En üste bol kaşar serpin.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında üzeri nar üzere kızarana kadar pişirin (yaklaşık 20–25 dakika).
Fırında Beşamel Soslu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















