Fırında Baget Kanat Tavuk
Fırında Baget Kanat Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 kg baget kanat tavuk
- Yarım çay bardağı ayran
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı yedibaharat ( çiğ köfte baharatı )
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Fırında Baget Kanat Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kasenin içine kekik, pul biber, biber salçası, ayran,süt, göz kararı tuz, sıvı yağ, yedibaharat ek ederek birlikte tel çırpıcı yardımıyla çırpın.
- Ardından harcın içine baget, kanat, ek ederek birlikte karıştırıp, buzdolabında en geç 2 saat vaktiniz varsa bir gece buzdolabında bekletip dinlendirelim.
- Buzdolabında dinlenmiş baget ve kanatları, yağlı fırın kağıt serilmiş tepsiye dizin, fanlı fırında,200 derecede 40 dakika denetimli olarak pişirin. Afiyet olsun.
Fırında Baget Kanat Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








