Fırında Az Yağlı Nefis Paçanga Böreği

Fırında Az Yağlı Nefis Paçanga Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İçi için;
- 200 gr kaşar peyniri
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- Yarım paket pastırma
- Biraz sucuk
- Biraz tuz
İç sosu:
- 1 yumurta beyazı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı su
Dış sosu:
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı süt
- Galeta unu
Fırında Az Yağlı Nefis Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkaları 4′ e kesiyoruz.
- İç materyalleri minik minik doğruyoruz ve hepsini karıştırıyoruz.
- Sosları farklı kaplarda iç sos ve dış sos olarak hazırlıyoruz.
- Sonra sarma süreci yapıyoruz. Yufkalarda alıyoruz iç sostan 1 yemek kaşığı sürüp üzerine iç gereçten kendiniz ne kadar dolu olsun istiyorsanız koyabilirsiniz sonra çok sıkı olmadan sarıyoruz.
- Sonra dış sosa bulayıp galeyana batırıyoruz tepsiye bu türlü yapıp dizip 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Toplam 5 yufkadan 20 adet paçanga böreğimiz oldu.
Afiyet olsun
Fırında Az Yağlı Nefis Paçanga Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

