Fırın Tepsisinde Perde Pilav
Fırın Tepsisinde Perde Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış,süzülmüş)
- 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 1 adet haşlanmış tavuk
- 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
Tepsiyi yağlamak için:
- 100 gram tereyağı
- 100 gram çiğ badem (kabukları soyulmuş)
Hamuru için:
- 100 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un
Fırın Tepsisinde Perde Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için, tereyağı, yoğurt, yumurta, tuz ve unu derin bir kapta yumuşak ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun.
- Tezgaha alıp hamuru toparlayın.
- Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
- Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin.
- Dolmalık fıstıkları katıp 2-3 dakika kavurun.
- Pirinçleri ek edip kısık ateşte şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun.
- Kalan baharatları da ekleyip karıştırın.
- Sıcak tavuk suyunu tencereye ekleyip kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Demlenmiş pilava haşlanmış tavukları ekleyip karıştırın.
- Hamuru ikiye ayırıp bir modülünü merdane yardımıyla açın hamuru dışa sarkacak formda fırın tepsisine yerleştirin.
- Pilavı hamurun üzerine ekleyin ve ayırdığınız hamurla üzerini kapatın.
- 190 derece fırında 30 dakika pişirin.
Fırın Tepsisinde Perde Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














