Fırın Tadında Tavuk Kalça But (Kaydetmeden Geçme)

Fırın Tadında Tavuk Kalça But (Kaydetmeden Geçme) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kalçalı tavuk but
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik

Fırın Tadında Tavuk Kalça But (Kaydetmeden Geçme) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukların üzerine bıçakla çizik atın.
  2. Sosu hazırlayın;2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı salça ,1 tatlı kaşığı yoğurt ,1 diş sarımsak (ezilmiş) , tuz, karabiber, pul biber, kekik karıştırın.
  3. Tavukları bu sosa güzelce bulayıp 10-15 dk dinlendirin.
  4. Granit tencerenin altına yağlı kağıt serin.
  5. Tavukları yerleştirin ,üzerine tekrar yağlı kağıt kapatın.
  6. Tencerenin kapağını kapatın.
  7. Kısık ateşte 35-40 dakika pişirin ,dışı kızarıyor, içi lokum üzere yumuşuyor.

Fırın Tadında Tavuk Kalça But (Kaydetmeden Geçme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek
Pasta Ekler
Tavuklu Yulaflı Salata
Mücver
Kıymalı Soslu Kaşarlı Patlıcan (Az Yağlı) (Videolu)
Tavuklu Yoğurtlu Pilav Kasesi
Hdabla | © 2025 |