Fırın Sütlaç Tarifi
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 5 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım su bardağı pirinçi yıkayıp 2 su bardağı su ile pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çektikten sonra 5 su bardağı süt ekliyoruz ve 1 paket vanilin koyup kaynamasını bekliyoruz.
- Sütün kaynamasını beklerken 3 yemek kaşığı nişastanın üzerine yarım su bardağı süt ekliyoruz nişasta açılana kadar karıştırıyoruz.
- Süt kaynamaya başladıktan sonra 1 su bardağı şeker ve açmış olduğumuz nişastalı sütü ekleyip 8 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra pişirdiğimiz sütü güveçlere alıp fırının en üst rafına koyuyoruz güveçlerin yarısına gelene kadar su ekleyip fırında 180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






