Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Muhteşem Bir Tatlı )
Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Mükemmel Bir Tatlı ) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet vanilya
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı nişasta
Nişastayı açmak için;
- Yarım su bardağı süt
Pirinci haşlamak için;
- 500 ml 2 su bardağı su
Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Mükemmel Bir Tatlı ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçi yıkayıp tencereye alınız ,tamamen suyunu çekene kadar pişiriniz.
- Süt ve vanilyayı ek edip 15 dakika kadar pişiriniz.
- Diğer yanda nişastayı sütle açıp şekeri ve nişastalı sütü ekleyiniz.
- 10 dakika kadar göz göz oluncaya kadar pişirip ocağın altını kapatıınız .
- Hazırlamış olduğunuz sütlaçlarınızı güveç kaplarına koyunuz bu tanımda 6 adet çıkıyor.
- Fırın tepsisine dizip güveç kablarının yarısına gelecek halde tepsisiye su koyunuz evvelden ısıtılmış 180 derelik fırında üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
- Oda ısısına geldikten sonra üzerini kapatıp buzdolabına koyunuz servis yapmak için ben şam fıstığı, file badem ve frambuazla süsledim siz dilediğiniz üzere süsleyiniz.
Not:pişirme müddeti fırından fırına degişir. Daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.
Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Mükemmel Bir Tatlı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













