Fırın Sütlaç (Pastane Usulü)

Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç (4 yemek kaşığı)
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı süt ( nişastayı açmak için)
Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinç yıkayıp süzülür uygun tencereye alınır ve su eklenir.
- Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
- Suyunu çektikten sonra süt ve vanilya eklenir.
- Orta ateşte orta ara karıştırılır.
- Bir yandan da nişasta süt ile açılır kaynamaya başlayan süte nişasta ve şeker eklenir ve karıştırılır orta ateşte çok süratli olmasın 15 dk kaynatılır.
- Daha sonra güveçlere hisse edilir fırın tepsisine yarıya kadar su eklenir üzerinin güzelce kızarması için kabuklaşmasını beklerseniz daha düzgün sonuç elde edilir birde çok az şeker serpiştirebilirsiniz.
- Kendi fırınınıza nazaran ısıyı ayarlayın her fırın farklı yüksek ayarda ve fırının en son katına tepsiyi yerleştirin üstü kızarana kadar bekleyin.
- Çıktıktan sonra oda sıcaklığına gelen sütlacımızı buzdolabına kaldırabiliriz ne kadar çok beklerse o kadar hoş oluyor tavsiyem bir gece dolapta beklemesi pastanedekilerden bile daha hoş oluyor. Deneyeceklere afiyetler olsun.
Fırın Sütlaç (Pastane Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
