Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre günlük süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su

Üzeri için;

  • Fındık

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım su bardağı pirinç yıkanır ve 2 su bardağı su ek edilip haşlanır.
  2. Bir litre günlük sütü evvelce kaynatalım daha sonra haşlanan pirinçi ek edip 10 dakikada kaynatalım.
  3. Şeker ve vanilya ekleyelim 5 dakika daha pişirelim. Daha sonra 3 yemek kaşığı nişastayı 1 su bardağının 1/3’ü kadar süt ile açalım ve kaynayan süte ek edelim 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  4. Fırın kaplarına paylaştırıp tepsiye koyalım tepsiye su ek edip evvelce ısıtılmış 230 derece fırında en üste koyalım.
  5. Üzeri hafif kızarınca fırından alalım.
  6. 2 saat oda ısısında bekletip dolaba kaldıralım. Soğuduktan sonra süsleyip servise hazır.

Afiyet olsun.

Bu ölçülerden 4 tane güveç kabı çıkmaktadır.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Mor Lahana Çorbası (12 Ay +)
En Lezzetli Kısır
Buzluk İçin Poğaça (Videolu)
Hatay Kâğıt Kebabı (Çok Pratik Ve Lezzetli)
Ispanak Graten
Nefis Muzlu Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet