Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 Türk kahvesi fincanı kırık pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt (tercihen yağlı)
- 1 su bardağı şeker
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı su (nişasta eritmek için)
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket şekerli vanilin
- Tercihe nazaran yarım çay kaşığı zerdeçal
Üzeri için;
- İri çekilmiş bol fındık/ceviz
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı su ile pirinçi haşlanır.
- Suyu çekip lapalaşınca şeker ve süt ek edilir karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
- Daha sonra farklı bir kapta yumurta sarısı, suyla açılmış nişasta,vanilin ve tercihe nazaran zerdeçal karıştırılır.
- Bu karışım da tencereye ek edilir karıştırılarak kıvamlanması beklenir.
- Kaynarken üzeri biraz kırışıryorsa olmuş demektir.
- Artık üzerini kızartmak için fırına verilebilir.
- Fırın kaplarına hisse edilir tercihen toprak kaplar kullanılabilir lakin seramik fırın kapları da elbette olur.
- Fırın tepsisine kaplar yerleştirilip tepsinin içine su ve aromatik buhar için portakal dilimleri konulabilir.
- Önceden yeterlice ısınmış 240 ‘ fırında yaklaşık 15 dk üzeri kabuklanır.
- Arzuya nazaran ne kadar kızarmasını isterseniz o kadar bekletebilirsiniz.
- Soğuktan sonra üzerine tercihe nazaran çokça fındık yahut ceviz ile servis edilir.
- Yumurta ve zerdeçal sarı rengi veriyor ve sütünüz yağlı lezzetli ise daha hoş oluyor. Afiyet olsun.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







