Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt+1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2.5 su bardağı su

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel pirinçleri yıkayıp tencereye alalım.
  2. Üzerine suyu ek edip haşlayalım.
  3. Pirinçler suyunu çekince üzerine 1 litre sütü ekleyelim.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dk kısık ateşte pişirelim.
  5. Sonra şekeri ilave edelim ve akabinde vanilyayı ek edelim.
  6. Biraz kıvam aldıktan sonra fırın kaplarına dolduralım ve fırın tepsisine dizelim.
  7. Tepsimizin içine su dökelim ve 210 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşili Acılı Yeşil Mercimek Yemeği
Meyveli Kış Keki
Sütsüz Krep
Brokoli Salatası
Konserve Domates Çorbası
Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2024 |