Fırın Sütlaç
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı pirinç ( 155 ml civarı olan büyük uzunluk çay bardağı ile)
- 3 bardak su(ortam ısısındaki sudan kullandım, soğuk su kullanmadım)
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker (paşabahçe ölçü bardağı 250 ml)
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri güzelce yıkıyoruz. Derin bir tencereye koyup üzerine suyunu ekliyoruz. Suyu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra üzerine 1 litre sütü, şekeri ve vanilyayı ekliyor ve kaynatıyoruz.
- Bu esnada küçük bir kapta nişasta ve yarım bardak sütü pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ek ediyoruz. Ve 5-10 dk daha karıştırıyoruz.
- Sütlacımız hazır olduğunda ocağın altını kapatıp fırına uygun ısıya güçlü kaselerin içine sütlaçları paylaştırıyoruz.
- Fırın tepsisine kaseleri dizip tepsi içerisine su ekliyoruz (su, sütlaç kaselerinin yarısına kadar denk gelmeli ).
- 190-200 derecede yalnızca üst ızgara açık olacak biçimde önden ısıtılmış fırına atıyoruz ,üstleri istediğimiz kadar yanık manzarası olana kadar tutup fırından alabiliriz. Afiyet olsun ☺️
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









