Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı pirinç ( 155 ml civarı olan büyük uzunluk çay bardağı ile)
  • 3 bardak su(ortam ısısındaki sudan kullandım, soğuk su kullanmadım)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker (paşabahçe ölçü bardağı 250 ml)
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri güzelce yıkıyoruz. Derin bir tencereye koyup üzerine suyunu ekliyoruz. Suyu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  2. Daha sonra üzerine 1 litre sütü, şekeri ve vanilyayı ekliyor ve kaynatıyoruz.
  3. Bu esnada küçük bir kapta nişasta ve yarım bardak sütü pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  4. Kaynamaya başlayınca yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ek ediyoruz. Ve 5-10 dk daha karıştırıyoruz.
  5. Sütlacımız hazır olduğunda ocağın altını kapatıp fırına uygun ısıya güçlü kaselerin içine sütlaçları paylaştırıyoruz.
  6. Fırın tepsisine kaseleri dizip tepsi içerisine su ekliyoruz (su, sütlaç kaselerinin yarısına kadar denk gelmeli ).
  7. 190-200 derecede yalnızca üst ızgara açık olacak biçimde önden ısıtılmış fırına atıyoruz ,üstleri istediğimiz kadar yanık manzarası olana kadar tutup fırından alabiliriz. Afiyet olsun ☺️

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çocuklar Sevsin Diye Patates Ve Kabaklı Mücver
Hamsiköy Sütlacı
Enginar Salatası
Çilekli Çikolatalı Pankek
Sebzeli Makarna
Gelin Pastası
Hdabla | © 2025 |