Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Fındık

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Selamın aleyküm hanımlar 😊 pirinçleri yıkayıp tencereye alıyoruz.
  2. Üzerini suyu ek edip orta ateşte pişirmeye başlıyoruz.
  3. Suyunu çekmeye yakın 4 su bardağı süt ek ediyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
  4. Kalan 1 bardak süte nişasta ve yumurta sarısını ekliyoruz güzelce çırpttıktan sonra suyunu çeken pirinçlere süzerek ekliyoruz.
  5. Kaynayan sütlaca vanilyasını da ekliyoruz kıvamı ne katı ne çok sıvı olucak orta halde güveçlerimize eşit ölçüde sütlaç koyduktan sonra fırın tepsisine soğuk su koyup fırına atma vakti.
  6. 250derece üst ayarda kızarıncaya kadar pişiriyoruz ben piştikten sonra 4 saat sonra yiyorum dinlenince dolapta daha hoş oluyor afiyet olsun 😋.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ek Gıda Dönemi Taze Kabak Yemeği
Bisküvili Anneler Günü Pastası
Patlıcan Kızartması
Soslu Patates Salatası (Videolu)
Kuskuslu Pancar Salatası
Havuç Tarator
Hdabla | © 2025 |