Fırın Sütlaç
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Fındık
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Selamın aleyküm hanımlar 😊 pirinçleri yıkayıp tencereye alıyoruz.
- Üzerini suyu ek edip orta ateşte pişirmeye başlıyoruz.
- Suyunu çekmeye yakın 4 su bardağı süt ek ediyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
- Kalan 1 bardak süte nişasta ve yumurta sarısını ekliyoruz güzelce çırpttıktan sonra suyunu çeken pirinçlere süzerek ekliyoruz.
- Kaynayan sütlaca vanilyasını da ekliyoruz kıvamı ne katı ne çok sıvı olucak orta halde güveçlerimize eşit ölçüde sütlaç koyduktan sonra fırın tepsisine soğuk su koyup fırına atma vakti.
- 250derece üst ayarda kızarıncaya kadar pişiriyoruz ben piştikten sonra 4 saat sonra yiyorum dinlenince dolapta daha hoş oluyor afiyet olsun 😋.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






