Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- Ceviz
- Fındık
- Fıstık vb.
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel pirinçimizi yeterlice yıkayıp 2 su bardağı suyla uygunca pişirelim .
- Piştikten sonra 1 litre süt ve vanilyayı da ekleyip biraz daha kaynamasını bekleyelim.
- Daha sonra 3 yemek kaşığı nişastaya 1 su bardağı süt ekleyip yeterlice çırpalım.
- Kaynayan pirinçe ekleyip biraz daha kaynatalım daha sonra toprak kaplarına eşit halde hisse edelim .
- Fırın tepsisine yarıya gelecek halde su doldurup kapları içine koyup 180 derece fırında en üst kısma koyup üzeri yanana kadar pişirelim .
- Piştikten sonra çıkartıp üzerine istediğiniz her şeyi koyabilirsiniz şimdiden afiyet olsun ☺️.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




