Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Ceviz
  • Fındık
  • Fıstık vb.

Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel pirinçimizi yeterlice yıkayıp 2 su bardağı suyla uygunca pişirelim .
  2. Piştikten sonra 1 litre süt ve vanilyayı da ekleyip biraz daha kaynamasını bekleyelim.
  3. Daha sonra 3 yemek kaşığı nişastaya 1 su bardağı süt ekleyip yeterlice çırpalım.
  4. Kaynayan pirinçe ekleyip biraz daha kaynatalım daha sonra toprak kaplarına eşit halde hisse edelim .
  5. Fırın tepsisine yarıya gelecek halde su doldurup kapları içine koyup 180 derece fırında en üst kısma koyup üzeri yanana kadar pişirelim .
  6. Piştikten sonra çıkartıp üzerine istediğiniz her şeyi koyabilirsiniz şimdiden afiyet olsun ☺️.

Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Browni
Piliç Topkapı
Kereviz Salatası
El Açması Midye Börek
Pirinç Pilavı
Pizza
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet