Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre laktoksuz süt (içim marka kullanıyorum )
- 1 su bardağı şeker (çok şekerli sevmiyorsanız bir parmak eksik koyun)
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı pirinç
- Su
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 litre sütü geniş bir tencereye boşaltalım içerisine 1 su bardağı şekerimizi ilave edelim ve karıştıralım. Altı en kısık olacak halde bırakalım. Sütümüz kaynama noktasına yaklaştıysa bir paket vanilya ek edelim.
- Bu sırada küçük bir sos tenceresine yıkadığımız 1 çay bardağı pirinçi koyalım üzerine 2 su bardağı su ekleyelim ve pirinçler suyunu çekene kadar kaynamaya bırakalım. Pirinçler suyunu çektiyse sütün içerisine pirinçlerimizi ekleyelim.
- Bir kaseye bir yumurta 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 su bardağı su ekleyelim düzgünce karıştıralım üzerine sıcak sütten biraz ekleyelim ve karıştıralım.
- Karışımın ılık olduğundan eminsek tenceremize yavaş yavaş ortasından olacak halde dökelim ve süratli hızlı karıştıralım.
- 5-6 dk daha altı kısık biçimde ocakta kaynamaya bırakalım. (ara orta karıştırın tabanı tutmasın). Sütlacın kıvamının muhallebiden daha sıvı olması gerekiyor. Esasen fırına gireceği için oradada biraz katılaşıyor dolaba atınca da yeterlice kıvam alıyor merak etmeyin.
- Fırın tepsisine fırın kaplarımızı yerleştirelim. Sütlaçlarımızı kaplarımıza dökelim. Sütlaçlarımızın tabanı yanmasın diye fırın tepsimize 2-3 bardak kadar su dökelim.
- Tepsiyi fırının en üst rafına yerleştirelim 200 derece üst ızgara ayarında üstünde yanıklar oluşana kadar pişirelim. ( çok kısa müddette oluyor).
- Üstü güzelce yanan sütlaçlarımızı soğuması için fırından çıkaralım. Sıcağı çıktıktan sonra buz dolabında 3-4 saat dinlenmeye bırakalım. Dilerseniz üzerini fındıkla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsuun <3.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






