Fırın Poşetinde Pişen Ekmek

Fırın Poşetinde Pişen Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Fırın Poşetinde Pişen Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına ılık su,maya ve şeker koyup karıştıralım.
  2. Yavaş yavaş un ve tuzu ekleyip 2- 3 dk yoğurun.
  3. Üzerini örtüp 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  4. Mayalanan hamuru karıştırıp iki modüle bölelim.
  5. Hamuru biraz açtıktan sonra içe gerçek yaprak sarar üzere katlayıp yuvarlak haline getiriyoruz.
  6. Fırın poşetinin içine un serpiyoruz ve hamuru içine koyuyoruz.
  7. İkinci hamuruda birebir bu formda yapıp onuda fırın poşetini unlayıp içine koyuyoruz.
  8. Ağzını kapatıp 10-15 dk dinlendiriyoruz.
  9. Dinlendikten sonra ağzını açıp üzerlerine un serpip poşete bir kaç delik açıp biçim veriyoruz poşeti kapatıyoruz.
  10. Önceden ısıtttığımız 230 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Fırın Poşetinde Pişen Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Toplar
Fırında Palamut
Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi (Kıymasız)
Elma Brulee
5 Dakikada Soğan Mezesi
Karnabahara Yeni Bir Bakış (Sadece Evdeki Malzemelerle)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet