Fırın Poşetinde Pişen Ekmek

Fırın Poşetinde Pişen Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
Fırın Poşetinde Pişen Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına ılık su,maya ve şeker koyup karıştıralım.
- Yavaş yavaş un ve tuzu ekleyip 2- 3 dk yoğurun.
- Üzerini örtüp 1 saat dinlenmeye bırakalım.
- Mayalanan hamuru karıştırıp iki modüle bölelim.
- Hamuru biraz açtıktan sonra içe gerçek yaprak sarar üzere katlayıp yuvarlak haline getiriyoruz.
- Fırın poşetinin içine un serpiyoruz ve hamuru içine koyuyoruz.
- İkinci hamuruda birebir bu formda yapıp onuda fırın poşetini unlayıp içine koyuyoruz.
- Ağzını kapatıp 10-15 dk dinlendiriyoruz.
- Dinlendikten sonra ağzını açıp üzerlerine un serpip poşete bir kaç delik açıp biçim veriyoruz poşeti kapatıyoruz.
- Önceden ısıtttığımız 230 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Fırın Poşetinde Pişen Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





