Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı (Çok Pratik)

Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı (Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı ( temizlenmiş, dilimli )
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 çubuk tarçın (tercihen)
  • 3 yemek kaşığı şeker

Servis için;

  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı tahin ( tercihen)

Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı (Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir dilim dörde beşe yahut istenilen ebatlarda bölünür.
  2. Hepsine birebir süreç yapılır.
  3. Fırın poşetine alınıp üzerine şeker, su ve tarçın eklenir.
  4. Poşet klipsle kapatılır ve uygun bir tepsiye yerleştirilir.
  5. Poşetin üstüne bıçakla yahut makasla ufak bir delik açılır.
  6. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede 35-40 dk pişmeye bırakılır.
  7. Çatalla pişmesi denetim edilir ve yumuşadığı vakit üzeri açılır 10-15 dk daha pişirilir.
  8. Bu halde lezzeti de katlanacaktır.
  9. Dinlendikten sonra yahut soğuyunca ceviz ve tahin eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.

📌ölçünün yarısını hazırladım.

📌 kabağın cinsine nazaran pişme mühleti değişkenlik gösterebilir.

Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı (Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazana Özel Gül Tatlım
Saray Lokumu
Çikolatalı Pankek Tarifi
Dubai Fıstıklı Knafeh Cheesecake
Kremalı Mantarlı Makarna
Şip Şak Ev Usülü İskender Tarifi
Hdabla | © 2025 |