Fırın Pilavı (Ruz Muammar)
Fırın Pilavı (Ruz Muammar) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı taze süt
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı kaymak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Tatlı kaşığı ucuyla şeker
Fırın Pilavı (Ruz Muammar) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçleri nişastası büsbütün temizlenene kadar güzelce yıkayıp suyunu büsbütün süzüyoruz.
- Pirinçler asla suda bekletilmeyecek yalnızca güzelce yıkanıp süzülecek.
- Diğer tarafta erittiğimiz tereyağının bir kısmını borcama alıp, üzerine süzülmüş olan pirinçleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Pirinçlerin her bir adedinin tereyağına doyduğuna emin oluyoruz.
- Normalde pirinç pilavına koyduğunuz ölçünün birebiri kadar tuz, tatlı kaşığı ucuyla şeker ilave edip pirinçi tekrar karıştırıyoruz.
- Üzerine her bir bardak pirinçe iki bardak süt ek ediyoruz ve düzgünce karıştırıyoruz.
- Sütün oda sıcaklığında olması tercih edilir, sıcak süt kullanmayınız.
- Kasede karıştırdığımız yoğurdu borcama kaşık kaşık dağıtıyoruz, olabildiğince her köşeye yoğurdu dağıtmaya çalışıyoruz, en son kaymağıda biraz çatalla karıştırıp aymı formda her yere eşit formda dağıtıyoruz.
- Üzerini kapatım 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz. 1 saat sonrasında fırını üst ve alttan açıp denetimli formda suyunu büsbütün çekip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Servis önerisi: fırında patatesli tavuk yahut patatesli et yemekleriyle birlikte servis edebilirsiniz.
Fırın Pilavı (Ruz Muammar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












