Fırın Patatesli Doyurucu Salata

Fırın Patatesli Doyurucu Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük patates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 4 adet kornişon turşu
  • 2 kaşık tane mısır
  • 2 adet havuç
  • 1 küçük baş soğan
  • 2 kaşık mayonez
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Nane
  • Toz şeker
  • 3 kaşık zeytinyağı

Fırın Patatesli Doyurucu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri küpler haline doğrayıp baharat ve zeytinyağı ile harmanlayın ve 180 derece evvelden ısıtılmış fırında, yağlı kağıt üzerinde pişirin.
  2. O esnada bir adet soğanı ince kıyıp az zeytinyağı dökülmüş teflon tavada soteleyin. Akabinde içine soyma aparatı ile incecik kıyılmış havuçları da ekleyin. Bir fiske toz şeker ile karamelize edin.
  3. Kapya biberleri közleyin ya da konserve olanlardan kullanın. Közlediyseniz üzerini soyun ve çekirdeklerini alarak küçük küpler halinde doğrayın.
  4. Turşuları da küçük küpler halinde doğrayın.
  5. Sıcak materyaller oda sıcaklığında soğuduktan sonra tüm materyalleri bir ortaya getirin. Afiyet olsun.

Fırın Patatesli Doyurucu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıyır Kıyır Perişan Kurabiyesi
Portakallı Kek
Islak Kek (Ağlayan Kek)
Soğan Dolması
Sebzeli Tavuk Yemeği
Baklava Yufkasından Pratik Patatesli Börek
Hdabla | © 2025 |