Islak Kek (Ağlayan Kek)

Islak Kek (Ağlayan Kek) Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 200 ml şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt

Sos için;

  • 1 paket çikolata sos
  • 2,5 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Islak Kek (Ağlayan Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Diğer kek malzemelerinide ekleyip bir kere daha çırpıyoruz ve kekimiz hazır.
  3. Yağlanmış borcam a hamurumuzu dökelim evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk kadar pişirelim.
  4. Pişen kekimize kürdan yahut çatal ile delikler açıp 2 su bardağı sütümüzü üzerine gezdiriyoruz.
  5. Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine krem şantimizi sürüyoruz.
  6. Çikolata sosunuda hazırlayıp soğuduktan sonra kekin üzerine son olarak ekliyoruz. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
  7. Mutlaka bir kaç saat dinlendirmelisiniz tadı tam oturuyor. Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Islak Kek (Ağlayan Kek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Somun Ekmeği
San Sebastian Cheesecake
Sütlü Kadayıf Tatlısı | Hem Hafif Hem Lezzetli (Videolu)
Kolay Şehriye Yemeği
Milföy Pide
Avokado Ezmesi
Hdabla | © 2025 |