Islak Kek (Ağlayan Kek)

Islak Kek (Ağlayan Kek) Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 200 ml şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
Sos için;
- 1 paket çikolata sos
- 2,5 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Islak Kek (Ağlayan Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Diğer kek malzemelerinide ekleyip bir kere daha çırpıyoruz ve kekimiz hazır.
- Yağlanmış borcam a hamurumuzu dökelim evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk kadar pişirelim.
- Pişen kekimize kürdan yahut çatal ile delikler açıp 2 su bardağı sütümüzü üzerine gezdiriyoruz.
- Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine krem şantimizi sürüyoruz.
- Çikolata sosunuda hazırlayıp soğuduktan sonra kekin üzerine son olarak ekliyoruz. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Mutlaka bir kaç saat dinlendirmelisiniz tadı tam oturuyor. Deneyeceklere afiyet olsun🌸.
Islak Kek (Ağlayan Kek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







