Fırın Izgarasında Tavuk
Fırın Izgarasında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk baget
- 4 büyük uzunluk patates
Sos için;
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kajun baharatı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu yada 1 diş sarımsak
Fırın Izgarasında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos materyalini bir kasede karıştıralım.
- Tavuklara kesikler atıp sosa bulayalım yeterlice heryerini buzdolabında en az 1 saat bekletelim.
- Patatesleri istediğimiz biçimde keselim fırın tepsisine alıp yağlayalım, isteğe bağlı biber baharalarla harmanlayım. Fırına yerleştirelim.
- Fırın telini tepsinin çabucak üstüne yerleştirip tavukları tele dizelim.
- 200 derecede yaklaşık 45- 50 dakika denetimli pişirelim afiyet olsun 🙏🏻.
Fırın Izgarasında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













