Fırın Helva

Fırın Helva Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram helva
  • 1 çay bardağı süt

Fırın Helva Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Helvayı çatal ile ezelim.
  2. Üzerine sütü ek edip blenderdan çekelim. Robottan da geçirebilirsiniz.
  3. Isıya sağlam fırın kaplarına paylaştıralım. Bu ölçüden 2 adet çıkıyor.
  4. Fırın tepsisine su dolduralım ve helvayı da içine koyalım.
  5. 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim. Ben alt üst ayarda ve orta rafta pişirdim.
  6. Üzerine fındık vs. Ek edip servis edelim. Afiyet olsun.

Fırın Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çortu Köftesi (Bol Ekşili Bitlis Yöresel Yemeği)
Pancar Salatası
Sebzeli Poğaça
Güveçte Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar (Çok Güzel Çok)
Zeytinyağlı Sarma
Waffle (Pankek Hamuruyla)
Hdabla | © 2025 |