Fındıklı Tarçınlı Kurabiye
Fındıklı Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım bardaktan biraz fazla sıvı yağ
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta (elenmiş)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 150 gram pudra şekeri (elenmiş)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Yarım çay bardağı fındık içi
- 3 su bardağı un
Fındıklı Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- 125 gram oda sıcaklığındaki tereyağını sıvı yağ ile karıştıralım.
- Fındık içi ve tarçın hariç öteki materyalleri tek tek ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Son olarak fındık içini ekleyip tekrar yoğuralım.
- Küçük kesimler yuvarlayarak tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişirelim.
- Son olarak fırından çıkardıktan sonra üzerine tarçın ve biraz pudra şekerini karıştırarak kurabiyelerini üzerine serpelim. Afiyet olsun.
Fındıklı Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















