Fındıklı Tarçınlı Kurabiye

Fındıklı Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım bardaktan biraz fazla sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta (elenmiş)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 150 gram pudra şekeri (elenmiş)
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Yarım çay bardağı fındık içi
  • 3 su bardağı un

Fındıklı Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 125 gram oda sıcaklığındaki tereyağını sıvı yağ ile karıştıralım.
  2. Fındık içi ve tarçın hariç öteki materyalleri tek tek ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
  3. Son olarak fındık içini ekleyip tekrar yoğuralım.
  4. Küçük kesimler yuvarlayarak tepsiye dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişirelim.
  6. Son olarak fırından çıkardıktan sonra üzerine tarçın ve biraz pudra şekerini karıştırarak kurabiyelerini üzerine serpelim. Afiyet olsun.

Fındıklı Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi
Arnavut Ciğeri
Çikolatalı Milföy
Ispanaklı Mantarlı Tost
Enfes Kreması İle Dubai Tatlısı
Tahinli Pamuk Kek
Hdabla | © 2025 |