Fındıklı Tahinpare

Fındıklı Tahinpare Tanımı İçin Malzemeler
- ️125 gram tereyağı ya da margarin
- ️2 yemek kaşığı yoğurt
- ️2 yemek kaşığı tahin
- ️2 yemek kaşığı irmik
- ️1 adet yumurta
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
- ️1,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- ️3 su bardağı toz şeker
- ️3 su bardağı sıcak su
- ️Birkaç damla limon suyu
Fındıklı Tahinpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve sıcak suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Kaynayınca limon suyu ekleyip 5 dk kaynatmaya devam ediyoruz ve akabinde soğumaya bırakıyoruz. Şerbetimiz soğuk olmalı.
- Hamuru için un ve fındık hariç öbür materyalleri yoğurma kasesine alıp karıştıralım ve unu denetimli ekleyerek hamurumuzu hazır hale getirelim.
- Yumuşak ele yapışmayan kıvamlı olmalı.
- Hamur hazır dediğimiz an fındıkları ekleyip tekrar yoğuralım.
- Hamurumuzdan kesimler koparıp yassılaştıralım ve üzerine çizikler oluşturalım.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra 5 dk sıcağının çıkmasını sağlayalım ve üzerine şerbeti dökelim.
- Servis sırasında süslemeyi dilediğiniz biçimde yapabilirsiniz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun 😌.
Fındıklı Tahinpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





