Fındıklı Tahinpare

Fındıklı Tahinpare Tanımı İçin Malzemeler

  • ️125 gram tereyağı ya da margarin
  • ️2 yemek kaşığı yoğurt
  • ️2 yemek kaşığı tahin
  • ️2 yemek kaşığı irmik
  • ️1 adet yumurta
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
  • ️1,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • ️3 su bardağı toz şeker
  • ️3 su bardağı sıcak su
  • ️Birkaç damla limon suyu

Fındıklı Tahinpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve sıcak suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.
  2. Kaynayınca limon suyu ekleyip 5 dk kaynatmaya devam ediyoruz ve akabinde soğumaya bırakıyoruz. Şerbetimiz soğuk olmalı.
  3. Hamuru için un ve fındık hariç öbür materyalleri yoğurma kasesine alıp karıştıralım ve unu denetimli ekleyerek hamurumuzu hazır hale getirelim.
  4. Yumuşak ele yapışmayan kıvamlı olmalı.
  5. Hamur hazır dediğimiz an fındıkları ekleyip tekrar yoğuralım.
  6. Hamurumuzdan kesimler koparıp yassılaştıralım ve üzerine çizikler oluşturalım.
  7. Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  8. Piştikten sonra 5 dk sıcağının çıkmasını sağlayalım ve üzerine şerbeti dökelim.
  9. Servis sırasında süslemeyi dilediğiniz biçimde yapabilirsiniz.

Deneyecek olanlara afiyet olsun 😌.

Fındıklı Tahinpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça (Kıyır Kıyır)
Mangal Tadında Kanat
Kahvaltının En Sağlıklı Hali Yulaf
Sufle
Tam Ölçülü Altın Pankek Tarifi
Patatesli Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet