Fındıklı Kurabiye (Unsuz Ve Yağsız)

Fındıklı Kurabiye (Unsuz Ve Yağsız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram fındık
  • 2 adet yumurta akı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzerine bulamak için;

  • Pudra şekeri

Fındıklı Kurabiye (Unsuz Ve Yağsız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta akı ve şekeri mikserin yüksek bölümünde kremşanti kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Üzerine robottan çekilen fındık ve kakaoyu ekleyip, karıştıralım. Buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
  3. Dinlenen harç yapış yapış bir kıvamda olduğu için dert yok elimiz batabilir lakin kaşıkla da yapabilirsiniz.
  4. Ben ceviz büyüklüğünde yaptım yuvarladıktan sonra pudra şekerine batırıp, yuvarlayalım.
  5. Tepsiye aralıklarla dizelim, zira biraz büyüyor pişince o yüzden çok taban tabana dizmeyelim.
  6. Fırını 170 derece fanlı ayara açalım. 12-13 dk pişirelim ve pişince biraz dışarda dinlensin, sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun tadı şahane muhakkak tavsiye ederim.

Fındıklı Kurabiye (Unsuz Ve Yağsız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

20 Dakikada Tahinli Fındıklı Kuru Baklava (Videolu)
Köfte Menü (Çocukluğumun Sevdiği)
Kedidili Pasta
Herkesin Hazır Sandığı Cookie Kurabiye
Damla Çikolatalı Kakaolu Kek
Köfte Tarifi
Hdabla | © 2025 |