Fındıklı Kurabiye (Bisküvi Kıvamında)

Fındıklı Kurabiye (Bisküvi Kıvamında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ ya da margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı (beyazı dışına)
  • 2.5-3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu

Dışı için;

  • Yumurta akı
  • Kırık fındık

Süslemek için;

  • Beyaz çikolata
  • Bitter çikolata

Çay bardağım 125 ml Su bardağım 200 ml

Fındıklı Kurabiye (Bisküvi Kıvamında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un kabartma tozu ve vanilya hariç başka materyalleri elimizle bir karıştıralım. Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim son olarak denetimli bir biçimde unu ekleyelim (ben tam 2. 5 su bardağı un kullandım lakin bu unun markasına ya da yumurta büyüklüğüne nazaran değişebilir) Yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  3. Ortalarına oklava ya da öbür bir aparatla ile boşluk yapalım. Kurabiyelerin kenarlarını evvel yumurta akına, sonra fındığa bulayalım.
  4. Onceden 180 derecede ısıttığımız fırında 25-30dk denetimli pişirelim.
  5. Kurabiyelerin ortasını benmari yordamı erittiğimiz beyaz çikolata ile dolduralım.
  6. Son olarak üzerlerini çikolata ile süsleyelim. Kurabiyelerimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Fındıklı Kurabiye (Bisküvi Kıvamında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çeşmi Nigar Çorbası
Köfte Bulgur Bowl
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Milföy Waffle
Muhallebi Tatlısı
Kaptandan Lokum Somon Fırında
Hdabla | © 2025 |