Fındıklı Kurabiye
Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta (sarısı içine akı dışına)
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 2 yemek kaşığı süt (kahve içinde çözdürülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
Üzeri için;
- 1 ay kase fındık
Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç tüm materyaller yoğurtma kabına alınır. Güzelce karıştırılır.
- Karışan karışıma un ve kabartma tozu eklenir.
- Un denetimli eklenmelidir. Kulak göğsü kıvamında bir hamur olacak.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparılır.
- Önce yumurta akına sonra kırılan fındıklara batırılır.
- 180 derece fanlı fırında 15-20 dk denetimli pişirilir. Afiyet olsun.
Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













