Fındıklı Kurabiye

Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (sarısı içine akı dışına)
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı süt (kahve içinde çözdürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

Üzeri için;

  • 1 ay kase fındık

Fındıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve kabartma tozu hariç tüm materyaller yoğurtma kabına alınır. Güzelce karıştırılır.
  2. Karışan karışıma un ve kabartma tozu eklenir.
  3. Un denetimli eklenmelidir. Kulak göğsü kıvamında bir hamur olacak.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparılır.
  5. Önce yumurta akına sonra kırılan fındıklara batırılır.
  6. 180 derece fanlı fırında 15-20 dk denetimli pişirilir. Afiyet olsun.

Fındıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayat Ekmek Köftesi
Balkabağı Çorbası
Bebekler İçin İncirli Kek
Evde Izgara Zeytin Nasıl Yapılır?
Tavuk Kebap
Katıklı Dolma
Hdabla | © 2025 |