Fındıklı İstiridye Tatlısı
Fındıklı İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Bulamak için;
- İrmik
Şerbet için;
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Fındıklı İstiridye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeker, su ve limon dilimini karıştırın 15 dakika orta ateşte pişirin soğumaya bırakın.
- Sıvı materyalleri uygunca karıştırın. İrmik, fındık, kabartma tozu, ve unu denetimli olarak ek edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizle istiridye hali verin irmiğe bulayın kaşık yahut bıçak yardımıyla derin olmayacak biçimde çizikler atın yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- Fanlı fırında uygunca kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı gidince büsbütün soğumuş şerbeti üzerine gezdirin. Üzerini kapatmayın buharlaşıp yumuşar. Şerbetini çektikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Fındıklı İstiridye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











