Fındıklı Hurmalı Muffin
Fındıklı Hurmalı Muffin Tanımı İçin Malzemeler
5 adet için;
- 200 gram un (iki bardak)
- 100 gram şeker (bir bardak)
- 40 gram hurma (bir avuç)
- 40 gram fındık (bir avuç)
- 1 paket vanilya
- 1 paker kabartma tozu
- 12 gram tarçın (bir yemek kaşığı)
- 2 adet yumurta
- 100 ml süt (yarım su bardağı)
- 30 gram tereyağ (2 yemek kaşığı)
Fındıklı Hurmalı Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı büyük bir kaba koyun, çırpıcı ile beyazlaşana kadar karıştırın. Şekeri ekleyin, sütü ekleyin çırpıcı ile karıştırın.
- Bir süzgeç yardımı ile unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyin ve çırpıcı ile karıştırın. Tereyağını ekleyin, tarçını ekleyin ve yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırın.
- En son olarak dövülmüş kalın fındık modüllerini ve doğranmış hurma modüllerini ekleyin ve kaşık ile karıştırın.
- Önceden hazırlanmış kabınıza yağlı kağıt ekleyin ve yarısına kadar doldurun. Tavsiye; karton çay bardaklarının içine yağlı kağıt kesin ve yarısına kadar doldurun.
- 180 c derece fırınınıza fanı çalıştırmayın (fansız-alt üst ısıtma) orta kademedeki rafa bir tepsi yardımı ile koyun 30 dk pişme müddeti kabarana kadar bekleyin.
- Afiyet olsun, çıkınca 5 dk soğumasını bekleyip kaplarından çıkartabilirsiniz.
Fındıklı Hurmalı Muffin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










