Fındıklı Çiğ Köfte
Fındıklı Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı çiğ köftelik bulgur
- 1.5 su bardağı kaynar su
İç yeşillik materyalleri;
- 1 adet maydanoz
- 1 demet taze soğan
Çiğ köfte harcı;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı isot
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı yedibaharat ( çiğ köfte baharatı )
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 100 gram kavrulmuş fındık içi
Çiğ köfte yanına;
- Marul yaprağı
- Kornişon turşu
- Limon
Fındıklı Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle teflon tavada, fındıkları yavaşça orta ateşte, kavurun. Ve soğumaya bırakın.
- Ardından mutfak şefi karıştırma kasenin içine, bulguru ve kaynar su ek edip, birlikte karıştırın.
- 15 dakika üzeri kapalı bulguru dinlendirelim.
- Rondo karıştıma kasenin içine domates,fındık içi, çiğ köftelik,yedibaharat, pekmez sarımsak, biber salçası, isot,nar ekşisi ilave ederek birlikte, rondodan yeterlice çekip bulgur dinlenene kadar bekletin.
- Dinlendirdiğimiz bulgurun içine hazırlanan köfte harcını bırakalım, akabinde mutfak şefi makina yardımıyla, çiğ köfteyi,25 dakika yoğuralım.
- Çiğ köfte hazır hale geldikten sonra ince doğranmış taze soğan ve maydanoz yapraklarını ek ederek birlikte tekrar 5 dakika birlikte makinada karıştırın.
- Hazırlanan köfte harcını,eldiven yardımıyla servis tabağına alalım, marol ve turşu ile ikram edelim. Afiyet olsun. 🙏🪷.
Not ;su bardağı ölçüsü 200ml çay bardağı ölçüsü 110ml.
Fındıklı Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










