Fındıklı Çiğ Köfte

Fındıklı Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 1.5 su bardağı kaynar su

İç yeşillik materyalleri;

  • 1 adet maydanoz
  • 1 demet taze soğan

Çiğ köfte harcı;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yedibaharat ( çiğ köfte baharatı )
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 100 gram kavrulmuş fındık içi

Çiğ köfte yanına;

  • Marul yaprağı
  • Kornişon turşu
  • Limon

Fındıklı Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle teflon tavada, fındıkları yavaşça orta ateşte, kavurun. Ve soğumaya bırakın.
  2. Ardından mutfak şefi karıştırma kasenin içine, bulguru ve kaynar su ek edip, birlikte karıştırın.
  3. 15 dakika üzeri kapalı bulguru dinlendirelim.
  4. Rondo karıştıma kasenin içine domates,fındık içi, çiğ köftelik,yedibaharat, pekmez sarımsak, biber salçası, isot,nar ekşisi ilave ederek birlikte, rondodan yeterlice çekip bulgur dinlenene kadar bekletin.
  5. Dinlendirdiğimiz bulgurun içine hazırlanan köfte harcını bırakalım, akabinde mutfak şefi makina yardımıyla, çiğ köfteyi,25 dakika yoğuralım.
  6. Çiğ köfte hazır hale geldikten sonra ince doğranmış taze soğan ve maydanoz yapraklarını ek ederek birlikte tekrar 5 dakika birlikte makinada karıştırın.
  7. Hazırlanan köfte harcını,eldiven yardımıyla servis tabağına alalım, marol ve turşu ile ikram edelim. Afiyet olsun. 🙏🪷.

Not ;su bardağı ölçüsü 200ml çay bardağı ölçüsü 110ml.

Fındıklı Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Hamburger Köfte
Etli Patatesli Ve Bezelyeli Yemek
Kremalı Muzlu Magnolya
Hardallı Patates Salatası
Anne Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |