Fındık Ezmeli Kurabiye
Fındık Ezmeli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yahut margarin (oda ısısında)
- Yarım su bardağı fındık kreması
- 1 paket vanilya
- 1 doruklu çay kaşığı kabartma tozu
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 buçuk su bardağı un
Üzerine;
- Fındık kreması
- Fındık
Fındık Ezmeli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve fındık kremasını pürüzsüz olana kadar çırpın. (mikserle)
- Kuru gereçleri (un, k. Tozu, vanilya)kontrollü bir formda azar azar ekleyip yoğurun, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak fazla un eklerseniz toparlanmaz 1 su bardağı undan sonrasını dikkatli ekleyin.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- 160 derece ısınmış fırında yaklaşık 15-18 dakika ortasında renk alana kadar pişirin.
- Uzun tutmayın fırında üzeri yumuşak olması sizi yanıltmasın soğuyunca toparlanıyor.
- Soğuyunca süsleme yapıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Fındık Ezmeli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






