Fındık Ezmeli Kurabiye

Fındık Ezmeli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yahut margarin (oda ısısında)
  • Yarım su bardağı fındık kreması
  • 1 paket vanilya
  • 1 doruklu çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 buçuk su bardağı un

Üzerine;

  • Fındık kreması
  • Fındık

Fındık Ezmeli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve fındık kremasını pürüzsüz olana kadar çırpın. (mikserle)
  2. Kuru gereçleri (un, k. Tozu, vanilya)kontrollü bir formda azar azar ekleyip yoğurun, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak fazla un eklerseniz toparlanmaz 1 su bardağı undan sonrasını dikkatli ekleyin.
  3. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  4. 160 derece ısınmış fırında yaklaşık 15-18 dakika ortasında renk alana kadar pişirin.
  5. Uzun tutmayın fırında üzeri yumuşak olması sizi yanıltmasın soğuyunca toparlanıyor.
  6. Soğuyunca süsleme yapıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fındık Ezmeli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cam Gibi Parlayan Reyhan Şerbeti
En Kolay Ekler Tarifi
Waffle Tarifi
Doyurucu Tam Buğday Ekmeği
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası (Sadece Mercimekle)
Kuymak- Kahvaltının Baştacı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |