Fındık Ezmeli Kurabiye

Fındık Ezmeli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ yahut margarin oda ısısında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilin
  • 310 gram 1 kavanoz fındık ezmesi
  • 4 su bardağı un
  • 60 gram benmari eritilmiş beyaz çikolata
  • 1 çay bardağı pirinç fındık

Fındık Ezmeli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağ, pudra şekeri ve yumurta yoğurma kabına alınır.
  2. Bütün gereç birbiri ile bütünleşene kadar karıştırılır.
  3. Fındık ezmesi de eklenir biraz daha karıştırılır.
  4. Nişasta ,kabartma tozu, vanilin eklenir yoğurma sürecine başlanır.
  5. Unu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim.
  6. Ben dondurma kaşığı ile hal verdim dilerseniz yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bırakabilirsiniz.
  7. 170 derece fırında 25 dk kadar pişirelim. Kızarmadan çıkaralım.
  8. Soğuyan kurabiyelerin üzerini evvel benmari erittiğimiz beyaz çikolaya sonra fındığa batıralım. Afiyet olsun.

Fındık Ezmeli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Nefis Pizza Tarifi
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Sürpriz Dolu Zarf Kurabiyeler – Kaymaklı Lezzet Bombası!
Cevizli İrmik Helvası Tarifi
Et Haşlama
5 Ay Ek Gıda
Hdabla | © 2025 |