Fındık Ezmeli Kurabiye

Fındık Ezmeli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağ yahut margarin oda ısısında
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilin
- 310 gram 1 kavanoz fındık ezmesi
- 4 su bardağı un
- 60 gram benmari eritilmiş beyaz çikolata
- 1 çay bardağı pirinç fındık
Fındık Ezmeli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağ, pudra şekeri ve yumurta yoğurma kabına alınır.
- Bütün gereç birbiri ile bütünleşene kadar karıştırılır.
- Fındık ezmesi de eklenir biraz daha karıştırılır.
- Nişasta ,kabartma tozu, vanilin eklenir yoğurma sürecine başlanır.
- Unu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Ben dondurma kaşığı ile hal verdim dilerseniz yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bırakabilirsiniz.
- 170 derece fırında 25 dk kadar pişirelim. Kızarmadan çıkaralım.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerini evvel benmari erittiğimiz beyaz çikolaya sonra fındığa batıralım. Afiyet olsun.
Fındık Ezmeli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


