Fincan Sufle

Fincan Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Damla çikolata (hamur içine)
  • Dilerseniz üstünde pudra şekeri ile sunum yapılabilir

Fincan Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekerimizi çırpalım.
  2. Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra sıvı materyallerimizi ekleyelim.
  3. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyelim.
  4. İstediğiniz ısıya sağlam fincanlara da dökebilirsiniz.
  5. Hiç harcımızı fincanları doldurduktan sonra bir tencereye fincanların ağzına kadar doldurmayacak biçimde su dolduralım.
  6. Tenceremizin içine de suya atladıktan sonra fincanlarımızı yavaşça içine su girmeyecek biçimde istifleyelim.
  7. Daha sonra ocağımızın altını orta ateşte kaynatmaya bırakalım bu ortada tenceremizdeki su kaynarken üzerine bir kapak yardımı ile kapatalım ki yumuşak olsun kekimiz.
  8. İkimiz ılık formda dilediğiniz üzere üstüne pudra şekeri de ekebilirsiniz sunum size bağlı afiyet olsun.

Fincan Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasalı Börek
Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi )
Helva
Cevizli Tatlı
Islak Kek (Daha Islağı Yok)
Panna Cotta
Hdabla | © 2025 |