Fincan Sufle
Fincan Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Damla çikolata (hamur içine)
- Dilerseniz üstünde pudra şekeri ile sunum yapılabilir
Fincan Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekerimizi çırpalım.
- Yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra sıvı materyallerimizi ekleyelim.
- Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyelim.
- İstediğiniz ısıya sağlam fincanlara da dökebilirsiniz.
- Hiç harcımızı fincanları doldurduktan sonra bir tencereye fincanların ağzına kadar doldurmayacak biçimde su dolduralım.
- Tenceremizin içine de suya atladıktan sonra fincanlarımızı yavaşça içine su girmeyecek biçimde istifleyelim.
- Daha sonra ocağımızın altını orta ateşte kaynatmaya bırakalım bu ortada tenceremizdeki su kaynarken üzerine bir kapak yardımı ile kapatalım ki yumuşak olsun kekimiz.
- İkimiz ılık formda dilediğiniz üzere üstüne pudra şekeri de ekebilirsiniz sunum size bağlı afiyet olsun.
Fincan Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







