Fenomen Pasta Despotico

Fenomen Pasta Despotico Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 yemek kaşığı kakao
Kahveli şurubu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı instant kahve
Çikolatalı mus için;
- 100 gram bitter çikolata
- 50 gram sütlü çikolata
- 400 ml sıvı krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Fenomen Pasta Despotico Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pastamızın keki için yumurta ve şekeri köpürünceye kadar güzelce çırpalım.
- Üstüne un, kabartma tozu, vanilya ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Son olarak kakaoyu da ekleyip karıştıralım. Kek hamurumuz hazır.
- 20 cm’lik yuvarlak çemberi pişirme kağıdının üzerine yerleştirelim. İçerisine kek hamurumuzu boşaltalım ve evvelce ısıtılmış 160°c fırında 25 – 30 dakika pişirelim. Fırından almadan evvel kürdan testi yaparak kekinizi denetim etmeyi unutmayın.
- Kahveli şurubu için süt, kakao ve instant kahveyi ocakta kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. (instant kahve suda eriyen bildiğimiz nescafe vb şekli kahvelerden. ).
- Hazırladığımız kahveli şurubu soğuması için uygun bir kaba alalım.
- Pişen kekimizi çember çıkaralım ve servis tabağına alalım.
- Çeberimizi tekrar kekin etrafına yerleştirip soğuyan kahveli şurupla sıcak kekimizi ıslatalım.
- Çikolatalı mousse için çikolataları benmari yöntemi eritelim.
- Sıvı krema ve pudra şekerini krema koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Hazırladığımız kremaya erittiğimiz ve soğumuş olan çikolatayı da ek edip karıştıralım.
- Daha sonra kremayı soğuyan kekimizin üzerine dökelim ve düzeltelim.
- Benmari olarak erittiğiniz çikolatan bir ölçü ayırarak pastanın üzerine şeritler çizebilir ve bir kürdan ile üzerini şekillendirebilirsiniz. Ben sonraki gün süsledim.
- Hazır olan pastamızı 1 gece buzdolabında soğuması için bırakalım.
- Pastamızı kalıptan çıkaralım, şayet mousse kalıbı tutuyor ve çıkmıyorsa ben pastanın etrafına bir cins saç kurutma makinası tuttum çok az ısınan çember çok rahat bir biçimde pastadan ayrıldı.
- Üzerini dilediğimiz üzere süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun. 😊.
Fenomen Pasta Despotico Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
