Fellah Köfte

Fellah Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 2 diş sarımsak ( isteğe nazaran artabilir )

Fellah Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bulgurumuzun üzerine sıcak su döküp ağzı kapalı bir halde biraz şişmeye bırakıyoruz.
  2. Şişen bulgurun içerisine öteki bütün gereçleri ekleyip yeterlice yoğuruyoruz.
  3. Hamur kıvamı alan köfte harcınızdan bir fındık büyüklüğünden biraz büyük alıp elimizde yuvarlayıp küçük parmağımız ile ortasına bastırıyoruz.
  4. Bütün hamura biçim verdikten sonra bir tencereye su doldurup içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ek ederek kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Kaynayan suyun içerisine köftelerimizi atıp haşlanması için 15-20 dakika bırakıyoruz.
  6. Haşlanırken kenarda bir tencereye yağı, salçayı ve sarımsağı alıp kavuruyoruz.
  7. Kavrulan salçanın üzerine suyu ek edip sos kıvamı alana kadar karıştırıp altını kapatıyoruz.
  8. Sosun içerisine sudan süzdüğümüz haşlanmış olan köfteleri ek edip karıştırıyoruz.
  9. Son olarak yoğurt ile servis yapıyoruz afiyet olsun.

Fellah Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Sonbahar Keki
Yumurta Kızartması
Airfryer’da Güveçte Hamsili Pilav
Fırında Palamut Tarifi
Hello world!
Ek Gıda Dönemi Siyah Mercimek Yemeği
Hdabla | © 2025 |