Fellah Köfte
Fellah Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 5 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım fincan sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Bir tutam maydanoz
Fellah Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru on dk sıcak suda ıslayalım.
- Yumuşayan bulgura un ,yumurta, salça ve baharatları ekleyip yoğuralım.
- Hamurdan küçük modüller koparıp yuvarlayalım serçe parmağımızla ortasına hal verelim.
- Hamurun hepsi bitince köftelerimizi kaynar suda 10 dk haşlayalım.
- Sosu için domatesi rendeleyelim.
- Rendelediğimiz sarımsagı yağda kavuralım, üzerine rendelenmiş domatesi, biber salçasınıda ekleyip kavuralım.
- Domates kıvam alınca tuzu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Ocağı kapatalım.
- Köfteleri sosun içine katıp karıştıralım. Servis tabağına alalım.
- Üzerine maydanoz serpelim.
Fellah Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











