Fellah Köfte
Fellah Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Haşlamak için;
- Su
Sosu için;
- Zeytinyağı
- Biber ve domates salçası
- Sarımsak
Üzerine için;
- Maydanoz
Fellah Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı köftelik bulguru bir kabın içerisine aktarın ve üzerine 2,5 su bardağı sıcak su ek ediniz.
- Şişmesi için bir kenara bırakılır.
- Şişen bulguların içine sırasıyla, adet yumurta ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ek edin. 1 su bardağı unu da azar azar ek edere yoğurmaya başlanır.
- Tuz ve karabiberi ekleyerek bütünleşene kadar güzelce yoğurunuz.
- Hamurdan fındıktan biraz büyük modüller koparıp iki avucunuzun içinde yuvarlayınız.
- Yuvarladığınız orta kısmında serçe parmağı yavaşça bastırarak bir çukur açınız.
- Aynı süreç bitene kadar uygulanır.
- Ayrı bir tencerede su kaynar kaynamaya başlayınca yavaş yavaş köfteler ek edilir, 15 dakika pişirilir haşlanmaya bırakılır.
- Bir tavanın içine zeytinyağı ve biber salçası sarımsak konur kokusu çıkana kadar kavurunuz. Daha sonra köfteleri içine atıp güzelce karıştırınız.
- Servis etmeden evvel üzerine maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Fellah Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







