Fasülye Piyazı

Fasülye Piyazı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış fasülye (yaklaşık 220 gr)
- 1 büyük domates
- 1 minik mor soğan
- 8-9 kol maydanoz
Sosu için;
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Fasülye Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben kuru fasulyeyi hazır haşlanmış kullandım. Kendiniz hazırlayacaksanız bir gece evvelce kuru fasulyeyi suya koyalım sonraki gün haşlayalım ve süzelim. Kesinlikle soğumasını bekleyelim.
- Soğanı ince piyazlık doğrayalım ve tel tel ayıralım.
- Domatesi küpler halinde doğrayalım.
- Maydanozu ince kıyalım.
- Bütün malzemeyi bir ortaya getirelim.
- Sosu için baharatlar,tuz,limon suyu,sirke ve zeytinyağını güzelce karıştıralım.
- Malzemelerin üzerine gezdirelim. Karıştıralım.
- Fasülye piyazımız hazır. Afiyetle.
Fasülye Piyazı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
