Fasülye Piyazı

Fasülye Piyazı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış fasülye (yaklaşık 220 gr)
  • 1 büyük domates
  • 1 minik mor soğan
  • 8-9 kol maydanoz

Sosu için;

  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Fasülye Piyazı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben kuru fasulyeyi hazır haşlanmış kullandım. Kendiniz hazırlayacaksanız bir gece evvelce kuru fasulyeyi suya koyalım sonraki gün haşlayalım ve süzelim. Kesinlikle soğumasını bekleyelim.
  2. Soğanı ince piyazlık doğrayalım ve tel tel ayıralım.
  3. Domatesi küpler halinde doğrayalım.
  4. Maydanozu ince kıyalım.
  5. Bütün malzemeyi bir ortaya getirelim.
  6. Sosu için baharatlar,tuz,limon suyu,sirke ve zeytinyağını güzelce karıştıralım.
  7. Malzemelerin üzerine gezdirelim. Karıştıralım.
  8. Fasülye piyazımız hazır. Afiyetle.

Fasülye Piyazı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancar Turşusu
Tahinli Kurabiye
Viral Olan ,Evlen Benimle Tavuk Yemeği (Marry Me Chicken)(Videolu)
Kıymalı Pide
Arabaşı Hamuru Ve Çorbası (Büyük Borcama)
Pratik Fırında Patates Oturtma
Hdabla | © 2024 |