Fasulye Diplesi

Fasulye Diplesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 adet büyük soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 küçük çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Fasulye Diplesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karadeniz mutfağının sevilen lezzetlerinden ister sıcak, ister soğuk, soğuk tüketilebilir fasulyeyi ayıklayıp yıkayıp küp küp minik doğrayalım.
  2. Yemeklik doğranmış soğan ve küçük doğranmış sarımsağı sıvı yağda kavuralım.
  3. Fasulyeleri ek edip rengi dönene kadar kavuralım sonra kabuğu alınmış küp küp doğranmış domates baharatları ve tuz ekleyelim.
  4. Domates de kavrulduktan sonra yıkanmış pirinç, 1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı sıcak su ekleyip karıştıralım tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
  5. Fasulyenin cinsine nazaran pişme mühleti değişebilir fasulye pişmemiş ise denetimli bir halde su ek edip pişirmeye devam edebilirsiniz afiyet olsun.

Fasulye Diplesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcanlı Yoğurtlu Tahinli Meze
Şehriyeli Kabak Mezesi
Kolay Mantarlı Biberli Ekmek Tarifi (Mayasız)
Çıtır Çıtır Yalancı Su Böreği (Videolu)
Çocuklar İçin Arpa Şehriyeli Sebzeli Pilav
Tavuk Taşlığı ( Yiyenin Bir Daha İsteyeceği Türden)
Hdabla | © 2025 |