Fasulye Diplesi
Fasulye Diplesi Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze fasulye
- 1 adet büyük soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 küçük çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Fasulye Diplesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karadeniz mutfağının sevilen lezzetlerinden ister sıcak, ister soğuk, soğuk tüketilebilir fasulyeyi ayıklayıp yıkayıp küp küp minik doğrayalım.
- Yemeklik doğranmış soğan ve küçük doğranmış sarımsağı sıvı yağda kavuralım.
- Fasulyeleri ek edip rengi dönene kadar kavuralım sonra kabuğu alınmış küp küp doğranmış domates baharatları ve tuz ekleyelim.
- Domates de kavrulduktan sonra yıkanmış pirinç, 1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı sıcak su ekleyip karıştıralım tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
- Fasulyenin cinsine nazaran pişme mühleti değişebilir fasulye pişmemiş ise denetimli bir halde su ek edip pişirmeye devam edebilirsiniz afiyet olsun.
Fasulye Diplesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












