Fakir Et Kavurma

Fakir Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gr dana/ kuzu et
  • Küçük uzunluk 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 büyük uzunluk domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 büyük uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Acı pul biber
  • Toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tutam maydanoz

Fakir Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etimizi tantunilik doğruyoruz. Öteki materyallerimizi de etimize uygun boyutta doğrayıp köşemize alıyoruz.
  2. Öncelikle etimizi yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ile haşlamaya bırakıyoruz.
  3. Et suyumuzu çektikten sonra tavanın bir köşesine alıp 2 yemek kaşığı sıvı yağda soğanlarımızı ve sarımsağımızı pembeleşene kadar kavuralım.
  4. Kavrulan gereçlerimizi kenara alıp salçamızın kokusu çıkana kadar kavurup, tüm materyallerimizi birleştirelim. Ben bu esnada baharatlarımı ekleyip bir tıp baharatlarımı da kavuruyorum.
  5. Sonra küçük boyutlarda doğradığımız patates, domates ve kapya biberimizi de ekliyoruz. Yarım çay bardağı su da ekleyip ocağın en küçük gözünde en az ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  6. Pişen yemeğimize küçük doğradığımız maydanozları da ekleyip dinlenmeye bırakıyoruz. 5 dk dinlendikten sonra tabağımıza alıp servis edebiliriz. Bu yemeğe tercihimi pirinç pilavı ile servis etmekten yana kullanırdım.

Fakir Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kışlık Fasulye Yemeği (Müthiş Buzluk Hazırlığı)
Bebişlere Kahvaltı 6 Ay
Patatesli Ve Kaşarlı Omlet
Kıyır Poğaça (Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan
Trileçe Tatlısı
Makarna Salatası
Hdabla | © 2025 |