Fakir Et Kavurma
Fakir Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gr dana/ kuzu et
- Küçük uzunluk 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 büyük uzunluk domates
- 1 adet kapya biber
- 1 büyük uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Acı pul biber
- Toz biber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tutam maydanoz
Fakir Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etimizi tantunilik doğruyoruz. Öteki materyallerimizi de etimize uygun boyutta doğrayıp köşemize alıyoruz.
- Öncelikle etimizi yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ile haşlamaya bırakıyoruz.
- Et suyumuzu çektikten sonra tavanın bir köşesine alıp 2 yemek kaşığı sıvı yağda soğanlarımızı ve sarımsağımızı pembeleşene kadar kavuralım.
- Kavrulan gereçlerimizi kenara alıp salçamızın kokusu çıkana kadar kavurup, tüm materyallerimizi birleştirelim. Ben bu esnada baharatlarımı ekleyip bir tıp baharatlarımı da kavuruyorum.
- Sonra küçük boyutlarda doğradığımız patates, domates ve kapya biberimizi de ekliyoruz. Yarım çay bardağı su da ekleyip ocağın en küçük gözünde en az ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen yemeğimize küçük doğradığımız maydanozları da ekleyip dinlenmeye bırakıyoruz. 5 dk dinlendikten sonra tabağımıza alıp servis edebiliriz. Bu yemeğe tercihimi pirinç pilavı ile servis etmekten yana kullanırdım.
Fakir Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















