Ezogelin Çorbası (Pratik)

Ezogelin Çorbası (Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 1 yemek kaşığı dolusu bulgur
- 1 yemek kaşığı dolusu pirinç
- 1 adet küçük soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Nane
- 8-9 su bardağı sıcak su
Ezogelin Çorbası (Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimek, pirinç ve bulguru bir süzgeçte güzelce yıkayın.
- Düdüklü tencereye sıvı yağ koyulur.
- Soğan-sarımsak yemeklik doğrayıp, kısık ateşte hafif kavurun.
- Salçası ve tereyağı eklenip tekrar kavurun.
- Ardından bakliyatları da ekleyip 1-2 tıp karıştırdıktan sonra tuz, baharatlar ve sıcak suyu ekleyip düdüklü tencerenin kapağı kapatın.
- Kısık ateşte 30 dk pişirin.
- Piştikten sonra blendırdan geçirip yanında servis edebilirsiniz.
Ezogelin Çorbası (Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





