Ezogelin Çorbası (Pratik)

Ezogelin Çorbası (Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 yemek kaşığı dolusu bulgur
  • 1 yemek kaşığı dolusu pirinç
  • 1 adet küçük soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Nane
  • 8-9 su bardağı sıcak su

Ezogelin Çorbası (Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimek, pirinç ve bulguru bir süzgeçte güzelce yıkayın.
  2. Düdüklü tencereye sıvı yağ koyulur.
  3. Soğan-sarımsak yemeklik doğrayıp, kısık ateşte hafif kavurun.
  4. Salçası ve tereyağı eklenip tekrar kavurun.
  5. Ardından bakliyatları da ekleyip 1-2 tıp karıştırdıktan sonra tuz, baharatlar ve sıcak suyu ekleyip düdüklü tencerenin kapağı kapatın.
  6. Kısık ateşte 30 dk pişirin.
  7. Piştikten sonra blendırdan geçirip yanında servis edebilirsiniz.

Ezogelin Çorbası (Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biberli Kuru Fasülye
Kereviz Salatası
Sebzeli Et Yemeği
Tavuk Sulu Pirinç Pilavı Tarifi
Lezzetli Yumuşak Orta Boy Pizza
Yoğurtlu Pazı Mezesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet