Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kaşık tereyağ
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 litreye yakın su (çorbanızın kıvamına nazaran ayarlayabilirsiniz kemik tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 2 çorba kaşığı bulgur
  • 1 limon küçük ise 2 adet kullanabilirsiniz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane
  • Tuz

Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan sarımsak havuç yağın içinde kısık ateşte kavrulur.
  2. Daha sonrasında yıkamış olduğumuz mercimeği ek edip, bir süre daha kavuruyoruz.
  3. Unu ve salçamızı da ek edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra suyu ek edip, pişirmeye bırakıyoruz.
  4. Ayrı bir tencerede bulgur ve pirinçler haşlanır.
  5. Pişirdiğimiz mercimekli karışımı blenderdan geçiriyoruz pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz ve baharatlarını ekliyoruz.
  6. Yumuşayan pirinçler ve bulgurlar mercimekli karışıma eklenir çok az tekrardan blenderdan geçirilir ancak taneler ezilmeyecek halde.
  7. En son limonu sıkıp servise hazır hale getiriyoruz.

Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvi Tadında Şeftali Soslu Kek
Ketojonik Diyet Kahvaltım
Tam Kıvamında İrmik Tatlısı
Yaprak Sarma
Evde Tam Kıvamında Çikolata Sosu Tarifi
Şinitzel
Hdabla | © 2025 |