Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 yemek kaşığı mercimek
- 1.5 yemek kaşığı bulgur
- 1.5 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
- Nane
- Sıcak su
- Tavuk suyu
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimek,pirinç ve bulguru yıkadım.
- Üzerine su ekleyip baklagiller pişene kadar kaynattım.
- Ayrı bir tencerede soğanı kavurdum.
- Üzerine tereyağ ve unu ekleyerek unun kokusu çıkana kadar yeniden kavurdum.
- Üzerine salça ve sıcak suyu ekledim.
- Bu sırada pişen baklagillerimi ve baharatları da ekleyip çorbamı 10 dk daha kaynatıp kapattım.
- Limonla servis ettim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






