Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı mercimek
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 adet soğan
- 10 su bardağı su
- Pul biber
- Tuz
- Nane
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mercimek pirinç ve bulgurumuzu güzelce yıkıyoruz.
- Süzülmesini beklerken soğanımızı ince ince doğrayıp kavuruyoruz.
- Üzerine salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim, uygunca kavurulunca mercimek ,bulgur ve pirinçimizi ekleyip biraz daha kavuralım.
- Kavrulduktan sonra suyumuzu ekliyoruz, biraz kıvam alınca yarım blender yapıp baharatlarını ekleyelim biraz daha pişirelim.
Çorbamız servise hazır afiyet olsun 💗
Not:çorbanın kıvamına nazaran suyunu azaltıp arttırabilirsiniz.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

