Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı mercimek
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 10 su bardağı su
  • Pul biber
  • Tuz
  • Nane

Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mercimek pirinç ve bulgurumuzu güzelce yıkıyoruz.
  2. Süzülmesini beklerken soğanımızı ince ince doğrayıp kavuruyoruz.
  3. Üzerine salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim, uygunca kavurulunca mercimek ,bulgur ve pirinçimizi ekleyip biraz daha kavuralım.
  4. Kavrulduktan sonra suyumuzu ekliyoruz, biraz kıvam alınca yarım blender yapıp baharatlarını ekleyelim biraz daha pişirelim.

Çorbamız servise hazır afiyet olsun 💗

Not:çorbanın kıvamına nazaran suyunu azaltıp arttırabilirsiniz.

Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yılbaşı Pastası
Hem Diyet Hemde Farklı Tarif İsteyenler İçin Harika Ton Balıklı Salata
Çilekli Çikolatalı Cupcake
Browni Kurabiye (Islak Kurabiye)
Fırında Mantar
Zeytinyağlı Kereviz
Hdabla | © 2025 |