Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 6 su bardağı su yahut et suyu

Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ince ince doğranır ,sarımsak ezilir, tencerede sıvı yağ ve tereyağı ısıtılır .
  2. Soğanlar eklenir pembeleşinceye kadar kavrulur .
  3. Salçalar eklenir kokusu çıkana kadar karıştırılır .
  4. Yıkanmış mercimek, pirinç ve bulgur ek edilir birkaç dakika çevrilir.
  5. Üzerine su yahut et suyu eklenir, kaynamaya bırakılır .
  6. Tüm materyaller yumuşayana kadar orta ateşte pişer blendırdan geçirilerek pürüzsüz hale getirilebilir ya da taneli bırakılabilir .
  7. Ayrı küçük tavada nane ve pul biber tereyağıyla kızdırılır çorbanın üzerine gezdirilir sıcak halde servis edilir.

Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça Hamuruyla Bazlama
Sucuklu Patates Köfte
Yıldız Şehriye Pilavı
Patlıcanlı Fit Lokmalık Doyurucu Yemek
Çilekli Muhallebi Tatlısı
Pastane Şekerparesi
Hdabla | © 2025 |