Ezogelin Çorbası
Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
- 6 su bardağı su yahut et suyu
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ince ince doğranır ,sarımsak ezilir, tencerede sıvı yağ ve tereyağı ısıtılır .
- Soğanlar eklenir pembeleşinceye kadar kavrulur .
- Salçalar eklenir kokusu çıkana kadar karıştırılır .
- Yıkanmış mercimek, pirinç ve bulgur ek edilir birkaç dakika çevrilir.
- Üzerine su yahut et suyu eklenir, kaynamaya bırakılır .
- Tüm materyaller yumuşayana kadar orta ateşte pişer blendırdan geçirilerek pürüzsüz hale getirilebilir ya da taneli bırakılabilir .
- Ayrı küçük tavada nane ve pul biber tereyağıyla kızdırılır çorbanın üzerine gezdirilir sıcak halde servis edilir.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






