Ezme
Ezme Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı sumak
Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm zerzevatları güzelce yıkayın.
- Ardından domatesleri dörde bölüp rondoya alın ve güzelce parçalayın.
- Domatesin suyunu bir süzgeçten geçirin ve bir kenarda bekletin.
- Diğer materyalleri hazırlayana kadar süzgeçte kalabilir.
- Yeşil biberleri ve kırmızı biberleri rondoya koyun ve güzelce parçalayın. 🌶️
- Soğanı dörde bölün ve rondoya ekleyin. Akabinde sarımsağı da ek edin.
- Bir kase alın ve içine 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, yarım çay bardağı zeytinyağı & 3 kaşık nar ekşisi ekleyin.
- Bunları bir çırpıcı (tel çırpıcı) ile güzelce çırpın.
- Şimdi baharatları ekliyoruz. Ben 3 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı sumak, 1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı isot kullandım. Baharat ölçüsü damak zevkine nazaran değişebilir, o yüzden dilediğiniz üzere ayarlayıp tadına bakabilirsiniz. Ben acı yiyemediğim için ezmemi hafif baharatlı yaptım. Lakin isterseniz siz acı seviyorsanız daha fazla pul biber ya da isot ekleyebilirsiniz.
- Şimdi domatesleri ve biberleri ekliyoruz. Yeterlice karıştırıyoruz ve tadına bakarak baharatların kâfi olup olmadığını denetim ediyoruz.
- Son olarak maydanozu ekliyoruz, yavaşça karıştırıyoruz ve sebzelerin tekrar sulanmaması için fazla karıştırmıyoruz. Ezmemizi buzdolabına uygun bir kaba koyuyorum.Afiyet olsun. 🌿✨.
Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















